Edukseen erottuvia sisältöjä.
Helposti.

Tekstisuunnittelu, sisällöntuotanto, editointi ja kielenhuolto. Samasta osoitteesta kaikki.

Tekstityöläinen itse

Tekstihiomo olen minä, Saara Salminen, 35, verbaalinen, vastuuntuntoinen ja laajasti ympäröivästä maailmasta kiinnostunut tekstityöläinen ja työllisyydenhoidon ammattilainen. Valttikorttejani ovat terävä kynä, korkea työmoraali ja valpas mieli. Otan jatkuvasti vastaan uusia toimeksiantoja.

saara_salminen

Kynä kasvoi käteeni kiinni jo lapsena, enkä tähän päivään mennessä ole halunnut ravistaa sitä irti. Koska kieli, kirjoittaminen ja kielioppi vastaavat käsitystäni hauskanpidosta, tekstien kanssa askartelu on kuulunut rutiineihini siitä lähtien, kun puuvärit alkoivat pysyä pinsettiotteessa. Elämän mittainen harrastuneisuus kirjoitetun kielen parissa on harjaannuttanut kielisilmästäni patologisesti pedantin. 

Urapoluillani olen tottunut työstämään verkkosisältöjä, markkinointimateriaaleja, ohjeita ja esitteitä, vapaa-ajallani blogiartikkeleita, proosaa ja opinnäytteitä. Omaan lukuuni tapahtuvan tekstityöskentelyn aloitin satunnaisina oikolukuprojekteina vuonna 2014. Yritystoiminnaksi palveluni kasvoivat kesällä 2019. 

Koulutustaustaltani löytyy mm. kaupallinen korkeakoulututkinto (liiketalous, pk-yritysten johtaminen), markkinoinnin, myynnin ja yritysviestinnän opintoja. Nämä valinnat taisivat olla ensimmäinen osoitus halustani työskennellä pk-yrittäjänä tai vähintään pk-yritysten parissa. Tekstihiomon kautta sain molemmat. 

Olen käynyt oppimassa myös Jyväskylän yliopiston opinto-ohjelman mukaiset kirjoittamisen perus- ja aineopinnot. Näitä opintojani jatkan edelleen, toivottavasti maisteriksi saakka. Keräilen toistuvasti uusia näkökulmia myös erilaisista luovan ja myyvän kirjoittamisen opintokokonaisuuksista. 

Verkostoissani olen se, jonka puoleen käännytään, kun tarina kaipaa kertojaa, kieli ilmeikkyyttä tai pilkku paikkaansa. Työskelen samalla ilolla niin yritysten, yhdistysten kuin yksityistenkin kanssa. 

Kerro sinä, miten voin olla avuksi sinulle. 

tekstityöskentelyni filosofia

Tekstityöskentelyni tähtää aina lukijan hymyyn ja huomioon.

Työskentelyfilosofia

Kun lukijan mielenkiinto säilyy, kirjoittaja on onnistunut. Jos lukija hymyilee, on jo ylitetty odotuksia. Hauskuudesta on harvoin haittaa. Siksi tavaramerkkini sisällöntuottajana on ilmeikkyys, hyväntuulisuus ja helppo lähestyttävyys. Neutraali asiatyylikin luonnistuu, mutta oivaltavat sanavalinnat eivät koskaan vahingoita sitäkään. 

Hyvän yleiskielen ja asiallisen tyylin ei tarvitse tarkoittaa jäykkää, paperinmakuista tai kuivakkaa kieltä. Hyvä yleiskieli on käyttöyhteyteensä sopivaa, sanastoltaan yleispätevää kieltä, mutta se voi silti olla helppolukuista, nokkelaa tai julkaisijansa tyyliin sopivaa. 

Viimeistelytöitä teen kielenhuollon normien ja suositusten mukaan mm. Kielitoimiston ohjeita hyödyntäen. Jos kielenhuollon normit ovat räikeässä ristiriidassa tyylin, selkeyden tai jopa toistensa kanssa, tärkeintä on valita tekstin edun mukainen vaihtoehto. Kun kirjoitetaan julkaistavaa sisältöä, ratkaisevinta on kirjoittaa niin, että lukija ymmärtää viestin – ja mieluiten myös viihtyy sen parissa.

TÄTÄ MIELTÄ ASIAKKAAt OVAT

Yrittäjä, ota nimi Saara Salminen talteen! Saara on ihan mieletön sanaseppo ja tekstin tuottaja - sisällön tuottamisen helmi. Asiakasta kuunteleva, todellisella pieteetillä tekevä rautainen alan ammattilainen, joka täyttää myös kaltaiseni vaativan ja laatua arvostavat asiakkaan tarpeet. Kiitos – olet oikea helmi!
Nina Niemelä
yrittäjä, kouluttaja, kääntäjä
Sweducation Oy
Parasta uusissa yhteistyökumppaneissa on se kun odotukset ylittyy, asiat tulee hoidettua ja ongelmat ratkottua. Näin kävi Saaran kanssa. Kun lähdin etsimään kirjoittajaa yritykseni nettikauppaan, olin henkisesti varautunut säätöön, pettymyksiin tai viilaukseen. Olen itse myös intohimoinen kirjoittaja ja siitä syystä pilkunviilaaja. Saara yllätti minut luovuudellaan, ja teksti sai minut moneen kertaan nauramaan. Usein olemme sokeita omalle alallemme, ja siitä kirjoittaminen luovasti saattaa olla haastavaa. Siksi kannattaa maksaa ammattilaisille työstä, minkä osaisi tehdä itsekin. Saaran tekstiä oli virkistävä lukea ja mielelläni käytän hänen palveluitaan toistekin! Kiitos Saara!
Kirjan taittajan ehdoton luottokumppani! Saara osaa hommansa ja on ilo saada tuntea sinut! Ehdottomasti suosittelen Saaran palveluita omille asiakkaalleni, jotta heidän tekstinsä saadaan hiottua timanteiksi! Täysi kymppi ja papukaijamerkki.
Katri Parikka
kuvittaja ja graafinen suunnittelija,
katri parikka design
Saara teki ihan mahtavaa työtä ja opin paljon omasta kirjoitustyylistäni. Korjaukset Saara teki siten, että ne sopivat suuhuni loistavasti, mutta oli kuitenkin paljon lukijaystävällisempiä kuin alkuperäinen tekstini. Saaralla on myös todella kaunis tapa ilmaista itseään tekstin kirjoittajalle. Kertaakaan ei tullut olo, että tekemistäni arvosteltaisiin. Todella lämmin suositus.
Hillevi Joutjärvi
esikoiskirjailija

Miksi valita minut?

reilu hinnoittelu

Pienyrityksen kevyt kulurakenne kääntyy asiakkaan eduksi kilpailukykyisinä hintalappuina. Etukäteen sovitun hinnan ansiosta laskun loppusumma ei koskaan yllätä.

täsmälliset toimitukset

Kun jotain sovitaan, se pidetään. 100 % toimittamistani töistä on valmistunut sovitussa aikataulussa.

joustava kumppanuus

Sinä kerrot, mitä tarvitset − minä toteutan. Yhden naisen yrityksessä tiedät aina, kenen kanssa asioit. Ei välikäsiä, stressiä tai säätämistä − pelkästään perusteellista palvelua.

Mietityttääkö jokin? Mietitään yhdessä.

Lähetä sähköpostia. Saat vastauksen 24 tunnin sisällä yhteydenotostasi. 

Soita tai tekstaa.

Tutustu Facebookissa ja lähetä yksityisviesti.

© Tekstihiomo Saara Salminen Y-tunnus 3008261-7 Kotipaikka: Valkeakoski