Esilukija

on tekstisi ystävällinen kehittäjä. 

Tekstihiomo ratkaisee kielihuolesi.

Esilukija auttaa, kun omat silmät väsyvät.

Kokeneetkin kirjoittajat sokeutuvat omalle tekstilleen – kun samaa tekstimassaa työstää päivästä ja viikosta toiseen, tekstin objektiivinen tarkkailu vaikeutuu.

Esilukijan rooli on yksinkertaisimmillaan etsiä tekstistä kohdat, joissa lukija hämmentyy. Merkittävin hyöty on tekstiä virkeästi ja ennakkoluulottomasti katsovissa silmissä, joiden haaviin epäloogisuudet ja vahingossa katkenneet ajatukset jäävät.

Esiluettava teksti on usein esim. romaanikäsikirjoitus, mutta se voi olla myös mikä tahansa muu tekstikokonaisuus. Esiluku voidaan toteuttaa yleisluontoisena tai nimenomaisesti valitsemastasi näkökulmasta. Sinä päätät sisällön – minä etsin.

Esilukija siis etsii, mutta ei muokkaa?

Juuri niin. Esilukijanasi etsin tekstistä epäjohdonmukaisuudet, vaikealukuiset virkkeet, vahingossa katkenneet ajatukset ja muut inhimilliset kömmähdykset, joille omat silmät helposti sokeutuvat. Nostan esiin tekstin varhaisten versioiden lauseiden jäänteet, vaihtuneet nimet ja ylimääräiset sanat. Esiluvun huomio voi olla myös kirjoittajalle tyypillisissä kielivirheissä tai muussa valitsemassasi näkökulmassa. 

Merkitsen pulmakohdat tekstiin siten, että niiden pariin on helppo palata itse. Käytän merkinnöissä Microsoft Office Wordin kommenttityökalua, jolla huomiot tehdään siististi marginaaliin. Tekstin sisältö pysyy koskemattomana.

Entä se hinta?

Hinnoittelu perustuu sanamäärään ja haluttuun palvelusisältöön. 

Lyhyissä, alle 3000 sanan teksteissä esiluvun hinta on alk. 0,01 euroa/sana (+ alv. 24 %). 3000 sanaa vastaa noin kymmentä A4-liuskaa. 

Iso urakka laskee hintaa huomattavasti. Yli 3000 sanan tekstikokonaisuuksista tehdään aina reilu pakettihinta.

Muutamia toteutuneita hintoja voit tutkia täällä. Opiskelijoiden opinnäytetöillä on aina edullisempi opiskelijahinta. 

Mietityttääkö jokin? Mietitään yhdessä.

Lähetä sähköpostia. Saat vastauksen 24 tunnin sisällä yhteydenotostasi. 

Soita tai tekstaa.

Tutustu Facebookissa ja lähetä yksityisviesti.