Oikoluku

korjaa tekstiin pujahtaneet pienet virheet ja puutteet.

Tekstihiomo ratkaisee kielihuolesi.

Oikoluku ei välttämättä tee huonosta tekstistä hyvää, mutta virheiden vilinä voi turmella hyvänkin tekstin.

Tiedät kyllä, mitä haluat sanoa, mutta yhdyssanat ja
pilkkusäännöt arveluttavat? 

Oikoluku on viittä vaille valmiin tekstin korjausluku, jossa viilataan välimerkit, oikaistaan oikeinkirjoitus ja korjataan pienet kielivirheet. Vaikka virheet voivat tuntua merkityksettömiltä kokonaisuuden kannalta, ne vievät lukijan huomion pois tekstin sisällöstä ja antavat tekstistä viimeistelemättömän vaikutelman. Huoliteltu kieli piirtää kirjoittajasta uskottavan ja ammattimaisen kuvan.

Oikoluku sopii varmalle kirjoittajalle – se on pintapuolinen ja tarkka viimeistely, joka ei pureudu syvällisemmin tekstin kieliasuun, ilmaisuun tai rakenteeseen. Tekstin ulkoasu, tyyli ja sisältö säilyvät, mutta kirjoitus- ja lyöntivirheet siivotaan pois. Valmis teksti on sujuvaa ja helppolukuista kieltä, jossa yhdyssanat ja sanaliitot ovat kunnossa.

Okei, mutta mitä tämä maksaa?

Lyhyissä, alle 3000 sanan teksteissä oikoluvun hinta on noin 0,03 € /sana (+ alv. 24 %). Lopullinen hinta määräytyy tekstinäytteen ja tarjouspyynnön perusteella. Tutustu viime aikoina toteutuneisiin hintoihin täällä.

Suuri urakka pudottaa sanahintaa tuntuvasti − yli 3000 sanan tekstikokonaisuuksille sovitaan aina reilu pakettihinta. 3000 sanaa vastaa noin kymmentä A4-liuskaa. 

Opiskelijoiden opinnäytetyöt huollan aina edullisempaan opiskelijahintaan. Kysy myös kätevää kuukausilaskutusta toistuvampiin tarpeisiin (esim. blogit, uutiskirjeet). 

Entä jos tekstini kaipaa perusteellisempaa huoltoa?

Kun kaipaat tekstillesi perusteellisempaa huoltoa, valintasi on editointi. Editoidessa sujuvoitetaan oikolukutason lisäksi mm. vaikeasti luettavat sanajärjestykset, runsaat lauseenvastikkeet, monimutkaiset virkerakenteet ja muut kielen koukerot. Erityistä huomiota kiinnitetään tekstin luettavuuteen, ymmärrettävyyteen ja eheyteen.

Mietityttääkö jokin? Mietitään yhdessä.

Lähetä sähköpostia. Saat vastauksen 24 tunnin sisällä yhteydenotostasi. 

Soita tai tekstaa.

Tutustu Facebookissa ja lähetä yksityisviesti.